понеділок, 22 лютого 2010 08:45

Нідерланди виведуть в серпні свої війська з Афганістану

Нідерланди виведуть в серпні свої війська з Афганістану

Нідерландський військовий контингент залишить територію Афганістану в заплановані терміни. З такою заявою виступив прем"єр-міністр країни Ян Петер Балкененде в ході прес-конференції. "Якщо нічого не трапиться, все закінчиться", - сказав Балкененде, кажучи про виведення 2 тис. військовослужбовців з афганської провінції Урузган до кінця серпня поточного року, передає Associated Press.

Виступ нідерландського прем"єр-міністра відбувся наступного дня після розпаду уряду країни на тлі суперечок про військову місію в Афганістані. Нерозв"язні суперечки в уряді виникли саме у зв"язку з суперечностями щодо виведення нідерландських військ з центральної афганської провінції. Після 16-годинної наради в Амстердамі сторони так і не змогли прийти до єдиної думки, що стало приводом для розвалу уряду.

Нідерландські військовослужбовці знаходяться в Афганістані у складі коаліційних військ НАТО, починаючи з серпня 2006 р. За весь час служби в регіоні військові втрати голландської сторони склали 21 людину.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди виведуть в серпні свої війська з Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі