понеділок, 17 серпня 2020 17:01

Незалежність - це можливість самостійно ухвалювати рішення

Незалежність - це можливість самостійно ухвалювати рішення
Цьогоріч Україна відзначатиме 29-ту річницю проголошення Незалежності. Фото: galinfo.com.ua

Незалежність – це можливість і здатність народу самостійно ухвалювати рішення. Уперше відчув, що Україна незалежна, 2014-го з подіями на Майдані. Але згодом відбулося перегравання політичних сил і це відчуття зникло, каже адвокат Сергій Старенький.

"Єдиним символом Незалежності для мене є політик В'ячеслав Чорновіл. Людина дійсно прагнула до незалежності нашої країни. Це прослідковується у діях. За неї Чорновіл й поклав життя. Більше таких лідерів не було", - розповів кореспондентові Gazeta.ua Сергій Старенький.

На його думку, Україна досить динамічна країна, яка постійно розвивається.

"Особисто для мене зрушенням, тектонічними змінами була Революція на граніті, учасником якої був і боровся за зміни на краще. Ще одним – Майдан 2004-го. Тоді прийшло розуміння, що не завжди суспільство буде погоджуватися з політиками. Ще одна особиста подія, яка сприймається через призму Незалежності, - у мене народився син під час Майдану 2013-го. З'явилася ще більша впевненість, що ми все правильно робимо і в першу чергу для своїх дітей. Щоб вони жили у дійсно незалежній і процвітаючій країні", - розповідає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший прапор України замайорить над Києвом

Вважає, що наша країна дуже красива і має не гірші можливості, ніж розвинуті європейські країни.

"Вперше відчув, що це - Україна і Україну 2011 року, коли перший раз повернувся з Європи. У нас є всі можливості стати на один рівень із європейськими країнами. А ще наша країна дуже красива. Люблю її за різність. У нас є все – гори, море, степи і пустелі. Цим всім захоплююся і насолоджуюся", - додав адвокат.

Каже, що думав про те, аби виїхати, як це зробили багато його знайомих - соціально та професійно активних. Але переконаний, що попри всі недоліки Україна – країна можливостей, в якій є чим професійно займатися.

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про відзначення 29-ї річниці Незалежності України". Кабінет міністрів має розробити й забезпечити реалізацію заходів святкування 29-ї річниці Незалежності України з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню хвороби Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Незалежність - це можливість самостійно ухвалювати рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі