понеділок, 04 вересня 2023 18:22

Netflix "поховав" у серіалі українського воїна-письменника Вишебабу

Платформа Netflix представила документальний серіал "Матері війни", в якому українського військового, письменника Павла Вишебабу оголосили "загиблим".

Про це письменник розповів у Facebook.

Автор: Facebook.com/vyshebaba
  Документальний фільм вийшов на Netflix торік у жовтні
Документальний фільм вийшов на Netflix торік у жовтні

"Netflix не встиг привітатися зі мною, як тут же попрощався. Документальний серіал "Матері війни", який вийшов у них на платформі, виявився не зовсім документальним. Він закінчується розповіддю про мене з купою фото й відео, читанням рядків з моїх віршів. Аж раптом звучить драматична музика, відео з кольорового стає чорно-білим, і оповідач говорить, що Вишебаба загинув під Сєвєродонецьком", – розповів Павло.

Емоційна кульмінація серіалу здивувала читачів письменника, які йому й написали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився трейлер третього сезону "Відьмака" від Netflix

"Польські творці зі мною нічого не узгоджували, я можу зрозуміти – вони думали, що я вже тойво. Чому – не знаю. Кінцівка серіалу дійсно вийшла драматичною, але є нюанс. Я продовжую служити – незмінно у 68 бригаді – і хотів би, щоб не лякали моїх друзів і читачів, принаймні марно. Так що, якщо у вас є час, натхнення й виходи на творців серіалу "Matki Wojny" або Netflix, напишіть їм, будь ласка, про цю помилку", – сказав поет.

Документальний фільм "Matki Wojny" виробництва Польщі вийшов торік у жовтні. Прем'єра серіалу на платформі Netflix відбулася 24 серпня 2023 року.

Павло Вишебаба не судитиметься з платформою та авторами фільму і сподівається, що вони відреагують на його пост.

"Я запитав у юристів, скільки коштуватиме підготовка претензії чи позову до суду. І це за ціною дорівнює трьом fpv-дронам, тому я відмовився від цього і сподіваюсь, що автори помітять мій допис і подумають, як виправити помилку", – сказав воїн у коментарі Інституту масової інформації.

Торік Netflix і FILM.UA Distribution уклали договір купівлі прав на трансляцію українських фільмів.

У червні на стріминговому сервісі з'явився український фільм "Памфір" режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Зараз ви читаєте новину «Netflix "поховав" у серіалі українського воїна-письменника Вишебабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі