пʼятниця, 23 червня 2023 12:30

Не забувайте парасолі: українців засмутили прогнозом на вихідні

Не забувайте парасолі: українців засмутили прогнозом на вихідні
У Києві грозові дощі можливі завтра ввечері та місцями в неділю. Фото: pixabay.com

Вихідні в Україні пройдуть разом із короткочасними грозовими дощами.

Прояснення також будуть, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. 24-25 червня місцями йтимуть грозові дощі, при грозах можливі сильні зливи і поривчастий вітер.

"Розумію, що багато хто нарікає або на брак вологи, або на надмір опадів. Але атмосфера буде нестійка повсюди. Нюхайте квіточки й липу, радійте дощу, робіть натуральний лимонад, не наварюйте забагато варення, підіть у музей, парк, посидьте на балконі, фотографуйте троянди, подзвоніть самотнім знайомим. Не забувайте й парасолі й панамки на голову одночасно", – ідеться в повідомленні.

Спека втримається у південній частині, а також завтра ще попарить у багатьох областях України, +25...31℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека до 32℃ і грози: що ще підготувала погода на 23 червня

Проте вже в суботу температура повітря знизиться на заході, а в неділю у більшості областей повітря стане явно свіжішим: +21...26℃. Лише на півдні та південному сході буде до +26...30℃.

У Києві грозові дощі можливі завтра ввечері та місцями в неділю. Використайте відносно суху паузу вдень у суботу, якщо треба щось робити на відкритому повітрі.

24 червня у столиці очікується +27...29℃, а 25 червня похолоднішає до +23℃.

Середньомісячна температура повітря влітку 2023 буде під впливом глобального потепління.

Температура повітря буде вище норми в кожному місяці сезону, сказала синоптикиня Наталія Птуха, яка надала загальний прогноз на все літо поточного року.

За її прогнозом, кардинальних змін не очікується, єдине, ще більше зменшиться інтенсивність локальних короткочасних дощів.

Зараз ви читаєте новину «Не забувайте парасолі: українців засмутили прогнозом на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі