понеділок, 11 серпня 2008 18:40

Названі найнадійніші авто

Маркетингове агентство J.d. PowerandAssociates (США) оголосило марку найнадійнішого автомобіля: почесне звання відійшло машинам Lexus.

J.D. PowerandAssociates щороку проводить спеціальні дослідження, в яких оцінює достоїнства машин всіх марок, представлених на ринку США, за підсумками трьох років їх експлуатації. Так, на цей раз тестували трилітрівки, випущені в 2005-му. Для цього привернули власників більше п"ятдесяти тисяч авто. Вони залишали свої відгуки і скарги на механічні поломки, скрип гальмівних колодок, аеродинамічні шуми або запітніння скла в сиру погоду.

Як повідомляє ІА Regnum, автомобіль Lexus очолив рейтинги і минулого року, але тоді його позиції були слабкіші - йому на п"яти наступав американський Buick. Минулого року на кожну сотню автомобілів Lexus від їх власників поступило 145 скарг, в цьому вже істотно менше - 120.

Взагалі Lexus (преміум-бренд компанії ToyotaMotor) завойовує титул найнадійнішого в США вже чотирнадцять років підряд, проте, марка Toyota займає лише четверте місце, не набагато випередивши Acura, що піднімається в рейтингу з кожним роком. Він вцілому виглядає так: слідом за Lexus йде Mercury (FordMotor), третє місце зайняв Cadillac (GeneralMotors). За ними йдуть вищезазначені Toyota і Acura (HondaMotor).

Взагалі японці продовжують підсилювати свої позиції на американському ринку. Правда, перед падінням попиту рівні всі. Продажі машин в США знаходяться на найнижчому рівні за останні п"ятнадцять років. Toyota виграє перш за все за рахунок високої якості своїх машин, але і її прибуток в останньому кварталі впав на 28% і склав до 3,23 мільярдів доларів, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Названі найнадійніші авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі