вівторок, 13 червня 2023 14:53

Насувається сильна магнітна буря у п'ять балів: коли її пік

Насувається сильна магнітна буря у п'ять балів: коли її пік
Сьогодні прогнозують магнітну бурю у 5 балівФото: Главком

Сьогодні, 13 червня, Землю може накрити сильна магнітна буря. Це пов'язано із сильними спалахами на Сонці, які активізувались протягом останніх кількох днів.

На Сонці було виявлено величезну кількість плям. Саме через них може накрити сильна магнітна буря. Вона буде досить сильною та досягне п'яти балів, повідомляє Spaceweather.

Також експерти попереджають про магнітну бурю середньої інтенсивності (не вище чотирьох балів) 16 та 18 червня. А наприкінці червня (26-28 червня) очікується затяжна магнітна буря, яка також сягне п'яти балів.

Наслідки магнітниої бурі

Метеозалежні люди можуть відчувати втому, головні та суглобові болі. Особливо в такі дні потрібно бути обережними людям із хронічними захворюваннями, насамперед серцево-судинними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний спалах на Сонці спровокував негативні наслідки на планеті

У дні магнітних бур традиційно рекомендують гарний сон, прогулянки на повітрі та відмову від важкої їжі та алкоголю.

Магнітні бурі — збурення магнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб (від 12 до 72 або більше), викликане надходженням в околиці Землі збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру і пов'язаної з ними ударної хвилі. Геомагнітні бурі відбуваються в основному в високих, середніх і низьких широтах.

Зараз ви читаєте новину «Насувається сильна магнітна буря у п'ять балів: коли її пік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі