неділя, 02 червня 2019 18:46

Наступний рік буде шоковим - Супрун попередила лікарів

Наступний рік буде шоковим - Супрун попередила лікарів
Супрун розповіла про медреформу. Фото: "5 канал"

Наступний рік буде шоковим для профільних лікарів.

"Рік буде перехідний і, зрозуміло, трохи шоковий, бо буде багато турбулентності, нерозуміння того, що відбувається. Але не буде такого, що всіх звільняють і всі лікарні зачиняються. Ми поступово організуємо процес так, щоб ті лікарні, які надають найбільше допомоги, отримали найбільшу інвестицію", - заявила виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун в інтерв'ю журналу "Новое время".

Восени 2019 року Верховна Рада має ухвалити закон, що визначатиме пакет послуг профільних лікарів. Вартість послуг буде компенсувати Національна служба здоров'я. Після цього лікарні та поліклініки зможуть підписати з Нацслужбою здоров'я договір й отримувати оплату за послугу пацієнтам там, де вони її надають.

Пацієнт зможе взяти направлення у сімейного лікаря, сам собі обрати профільного лікаря, якийбуде отримувати гроші за надану послугу на свій заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла про подальшу роботу міністерства

"Це має істотно змінити заробітну плату і для лікарів другої ланки. Звісно, якщо їхній заклад стане неприбутковим підприємством, а керівництво лікарні підпише з лікарями новий трудовий договір", - пояснила Супрун.

Старі вимоги до лікарень зміняться на більш сучасні. Розрахунок буде базуватися на тому, які вимоги має задовольняти лікарня, щоб якісно надавати послугу.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що готова представити результати реформи системи охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Наступний рік буде шоковим - Супрун попередила лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі