четвер, 19 квітня 2007 13:30

Наслідувач Вірджинського вбивці застрелився

У США не дарма чекали, що після кривавої бійні в технологічному університеті Вірджинії по всій Америці може прокотитися хвиля наслідувань. Як повідомляє АР, тривожні сигнали поступають з учбових закладів по всій країні. Тільки в середу поступило 9 сигналів - з Луїзіани, Монтани, Техасу, Арізони, Оклахоми, Теннесі, Північної і Південної Дакоти і Мічігану. Жоден з них не підтвердився.

Але новий інцидент все ж таки відбувся.

У дворі однієї зі шкіл на околиці міста Хантерсвілл в штаті Північна Кароліна 16-річний підліток погрожував пістолетом двом однокласникам. Коли на місці з"явилася поліція, хлопець застрелився.

Мотиви цього вчинку для вартових порядку залишаються загадкою, проте в учбових закладах міста введено підвищені заходи безпеки. Слідчі вважають, що можливою причиною стрілянини стала саме трагедія в університеті Вірджинії.

Одна з головних небезпек, яку несуть шкільні вбивства, полягає в тому, що подібні злочини часто надихають інших злочинців. Ці злочини привертають особливу увагу ЗМІ, політиків і суспільства, потенційні злочинці уважно стежать за процесом (наприклад, сидячи перед телевізором) і приймають рішення.

Як повідомляє WCBSTV, в Бостоні заарештували студента місцевого університету Ендрю Розенблюма, який погрожував своїй подружці влаштувати розправу, "як кореєць". Отримавши від нього послання, в якому 20-річний студент погрожує вбити свою пасію і всіх, кого вона любить, дівчина негайно подзвонила в поліцію. Вона повідомила, що з Розенблюмом у неї було три побачення, після чого вони розлучилися.

Американські ЗМІ нагадують, що резонансне масове вбивство в школі Columbine High School, здійснене двома підлітками 20 квітня 1999 року (15 убитих, 19 поранених), викликало цілу хвилю наслідувань. Вже в травні 1999 року були зроблені спроби повторити це вбивство (вбивць зупинили на стадії підготовки і обговорення майбутньої різанини), злочини в цьому стилі скоювалися в 2001 і 2003 році.

У США було декілька піків кількості подібних злочинів, багато в чому вони пояснюються саме феноменом "копіювання": у 1996, 1998 і 2002 роках, передають NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Наслідувач Вірджинського вбивці застрелився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі