понеділок, 21 жовтня 2024 23:45

Наші ВМС вперше взяли участь у навчаннях НАТО - використали систему DELTA

Наші ВМС вперше взяли участь у навчаннях НАТО - використали систему DELTA
Українські ВМС впеврше взяли участь у навчаннях НАТО. ФОто: МІноборони

Військово-морські сили України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО з використанням безпілотних систем. Це відбулось під час морських операцій під назвою REPMUS 24.

В ході цих навчань систему кординації DELTA інтегрували з іншими бойовими системами. Це допомогло здійснювати обмін інформацією та чітко розрізняти свої та ворожі сили. Такий підхід суттєво підвищив ефективність управління операціями та покращив рівень координації між учасниками навчань, повідомляє пресслужба Міноборони України.

"Низка заходів НАТО за участі України цього року доводить, наскільки цінними є інноваційні розробки наших військових для західних партнерів. Спільні маневри з НАТО, як REPMUS 24, не лише сприяють обміну досвідом, але й підвищують рівень взаємодії між Україною та нашими партнерами", – зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Союзники підпишуть історичну оборонну угоду

За допомогою бойової системи DELTA українські військові скоординували роботу понад 50 безпілотних апаратів різних типів – підводних, морських, наземних та повітряних.

Під час навчань DELTA також змогла під'єднатися та отримувати дані про місцеперебування німецької "роботизованої собаки" Robotics-L від Rheinmetall. Цей чотирилапий робот завдяки своїй мобільності здатен супроводжувати солдатів у складній місцевості, виконувати різноманітні завдання та сприяти їхньому захисту від мінних перешкод.

Навчання проходили біля півострова Троя в Португалії з 9 до 27 вересня. Військові відпрацьовували використання дронів для низки задач, зокрема боротьбу з підводними човнами, нейтралізацію морських мін та захист критичної підводної інфраструктури.

Гіпотетичний напад Росії на країни Балтії може призвести до швидкого захоплення Латвії та окупації частини Литви за десять днів.

Це найгірший із можливих сценаріїв, у якому реакція НАТО не буде миттєвою. Такі результати показало моделювання американського Center on New Generation Warfare.

Зараз ви читаєте новину «Наші ВМС вперше взяли участь у навчаннях НАТО - використали систему DELTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі