вівторок, 31 серпня 2010 16:01

Найприбутковішими акторами виявилися чоловіки

Найприбутковішими акторами виявилися чоловіки

Журнал Forbes опублікував список акторів, котрі принесли найбільші прибутки кіностудіям. Для складання списку фахівці журналу узяли 36 топових акторів в Голлівуді та порахували, скільки за останні п"ять років заробили фільми з їхньою участю по відношенню до гонорарів, які вони за участь в цих фільмах отримували.

В результаті виявилось, що найприбутковіший актор - Шайя ЛаБеф. Кожен витрачений на нього долар в середньому приносив 81 долар прибутку. Багато в чому це пов"язано з участю ЛаБефа в таких картинах як "Трансформери" та "Індіана Джонс 4".

На другому місці розташувалася Енн Хетеуей, яка приносила студії по 6400 відсотків прибутку. Це стало можливим завдяки участі актриси у фільмі Тіма Бертона "Аліса в Країні чудес", який заробив в світовому прокаті понад мільярд доларів. Окрім цього внесок до успіху Хетеуей внесла картина "Війна наречених", що заробила 115 мільйонів доларів при бюджеті в 30 мільйонів.

Третій рядок рейтингу займає Денієл Редкліф з результатом в 41 долар прибутку на кожен вкладений в нього долар. Замикають п"ятірку лідерів Роберт Дауні-молодший (33 долари) і Кейт Бланшетт (27 доларів). Бланшетт потрапила на п"яту позицію завдяки участі в картинах "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" і "Робін Гуд". Остання картина, не дивлячись на млявий старт, заробила в прокаті 310 мільйонів доларів.

Нещодавно Forbes також провів дослідження на предмет виявлення найбільш високооплачуваної актриси (або актора) Голлівуду. За даними видання, нею стала Сандра Баллок, яка заробила близько 56 мільйонів доларів всього на двох фільмах - романтичній комедії "Пропозиція" і драмі "Невидима сторона".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Найприбутковішими акторами виявилися чоловіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі