середа, 18 серпня 2010 13:55

Репер Jay-Z заробив за рік $63 млн

Репер Jay-Z заробив за рік $63 млн

Найдорожчим репером світу названий культовий Jay-Z - його заробіток склав за рік 63 мільйони доларів, повідомляє журнал Forbes.

Кожен концерт в турі Blueprint 3 приносив по 1 мільйону доларів уродженцю Брукліну, який, за ствердженнями критиків, за останні десять років "змінив обличчя хіп-хопу".

Один з найвидатніших людей в музичній індустрії протягом року інвестував в мережу нічних клубів 40/40 і бродвейський мюзикл "Fela!".

Музикант відомий і як співвласник клубу НБА New Jersey Nets разом з російським мільярдером Михайлом Прохоровим.

Не дивлячись на комерційно успішний рік, що подвоїв доходи Jay-Z, він поки не зміг наздогнати за розміром заробітку свою дружину Бейонсе, відзначає видання.

У "трійці" найдорожчих представників жанру також фігурують виконавець Шон Комбс, відомий як Дідді (30 мільйонів доларів) і Аляун Бадара Тіам, який виступає під псевдонімом Ейкон, дохід якого склав 21 мільйон доларів.

"Королі" хіп-хопу втратили за перший рік кризи більше, ніж Уолл-стріт - в 2008 році 20 найбільш високооплачуваних музикантів, котрі працюють в жанрі хіп-хоп і реп, в сумі заробили близько 300 мільйонів доларів, скоротивши прибуток на 40%. Минулий рік зберіг їхні доходи на такому ж рівні.

Forbes щорічно складає рейтинг найбільш високооплачуваних "королів хіп-хопу", оцінюючи їхні доходи з липня по липень за рахунок концертів, випуску альбомів, реклами і участі в шоу.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Репер Jay-Z заробив за рік $63 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі