субота, 24 серпня 2024 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Найпотужніший хід за останні півтора року": ветеран прокоментував наступ на Курщині

"Найпотужніший хід за останні півтора року": ветеран прокоментував наступ на Курщині
Ветеран російсько-української війни Євген Дикий прокоментував наступ ЗСУ у Курській області. Фото: theukrainians.org

Курська операція стала найпотужнішим ходом України у війні за останні півтора року.

Україна не мала таких серйозних військових успіхів після звільнення Харківщини та Херсонщини. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"З усіма цими обмовками, що ми з вами не стратеги, але, все ж таки, на мій скромний розум рядового піхотинця, якось так виглядає, що Курська операція - це найпотужніший наш хід в цій війні за останні півтора року. У нас був, на жаль, невдалий, хоча дуже непогано спланований наступ 2023 року, який в підсумку не привів до потрібного результату. Далі в нас була довга глуха оборона", - сказав Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати окупантів: у ЗСУ назвали кількість знищених росіян

Однак, за його словами, з військового погляду ця оборона була "не така вже і безнадійна", враховуючи втрати Росії, ціною яких вона захоплювала українські міста.

"Вони цей неадекват продовжують вже місяцями. Ми цим неадекватом користуємося. Тобто просто знекровлюємо, сточуємо їхню армію, повільно відступаючи метр за метром на Донбасі", - зазначив Дикий.

Він додав, що на тлі цього тривалого процесу наступ України у Курській області став для РФ "першою несподіванкою за півтора роки" і Росія не знає, чим на це відповісти.

Українські війська у п'ятницю, 23 серпня, продовжили незначне просування поблизу Суджі у Курській області РФ.

Геолокаційні кадри за 22 серпня показують, що ЗСУ просунулися далі в південній Руській Конопельці, що на схід від Суджі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Найпотужніший хід за останні півтора року": ветеран прокоментував наступ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі