понеділок, 29 червня 2009 21:18

Найбільшого американського афериста засудили до 150 років

Найбільшого американського афериста засудили до 150 років

Окружний суд в Нью-Йорку засудив засновника найбільшої фінансової піраміди в історії США Бернарда Мейдоффа до 150 років ув"язнення.

Захист просив для Мейдоффа 12 років в"язниці. Адвокати указували суду, що зараз Мейдоффу 71 рік, і жити йому залишилось ще приблизно 13 років. Тому ув"язнення на 12 років стало би для Мейдоффа майже довічним. Більшість експертів, втім, вважали, що суддя призначить Мейдоффу 20 років ув"язнення.

Виступаючи в суді, Мейдофф заявив, що став ганьбою для своєї сім"ї, і вибачився перед своїми жертвами. Раніше обдурені бізнесменом інвестори, група яких була присутня в суді, вимагали від судді Денні Чіна максимального покарання для Мейдоффа, звинувачуючи його в "фінансовому Голокості". Збиток від дій Мейдоффа був раніше оцінений в 50 мільярдів доларів.

Бернард Мейдофф входив до числа найбільш впливових бізнесменів США. Зокрема, він займав пост голови ради директорів фондової біржі Nasdaq. Створений ним фонд Madoff Securities також вважався одним з найбільш надійних в США.

У грудні 2008 року з"ясувалося, що Madoff Securities є "фінансовою пірамідою". Фонд Мейдоффа діяв з 1960-х років за так званою схемою Понці, тобто коли відсотки за інвестиціями виплачувались за рахунок притоку нових клієнтів.

Мейдофф був затриманий в грудні 2008 року, проте суд дозволив йому залишатись під домашнім арештом. 13 березня 2009 року Мейдофф визнав свою провину за 11 пунктами висунутого проти нього звинувачення, зокрема у відмиванні грошей, лжесвідченні та шахрайстві. Цього ж дня суд відмінив домашній арешт Мейдоффа, і інвестор був поміщений під варту у федеральній в"язниці в Манхеттені.

За рішенням суду у Мейдоффа буде конфісковано все майно, що належить йому, зокрема декілька будинків, яхти, автомобілі та гроші, що знаходяться на банківських рахунках. Дружина Мейдоффа позбудеться 80 мільйонів доларів, за право на яких вона сперечалась, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшого американського афериста засудили до 150 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі