пʼятниця, 20 березня 2020 20:06

Надзвичайний стан може добити українську економіку

Надзвичайний стан може добити українську економіку
Порошенко попередив, що введеня НС згубно вплине на українську економіку. Фото: eurosolidarity.org

Запровадження надзвичайного стану, та ще й у неконституційний спосіб навряд чи зможе зупинити поширення коронавірісу. При цьому режим надзвичайного стану завдасть нищівного удару по економіці країни, яка й так вже знаходиться у глибокій кризі.

Про це у своєму відеозверненні заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко. Він зазначив, що у президента Володимира Зеленського більш ніж достатньо повноважень, аби управляти державою в умовах кризи.

"Надзвичайний стан – це комендантська година, цензура, продовольчі картки – навряд чи вже зупинить вірус. А от економіку – покладе остаточно, доведе до стану клінічної смерті. І у нас врешті-решт забракне ресурсів на боротьбу з корона- та іншими вірусами, на зарплати, пенсії тощо", - сказав Порошенко.

"А влади у цього Президента і так вдосталь – набагато більше, ніж у будь-кого з попередників", – нагадав Петро Порошенко.

Він наголосив, що партія "Європейська Солідарність" виступає за мораторій на внутрішньополітичну боротьбу. Однак і влада має відмовитись від планів під прикриттям коронавірусу протягнути сумнівні і небезпечні для національних інтересів України рішення.

"Зустрічна вимога до влади – утримуватися від ухвалення сумнівних рішень, які викликають поляризацію та напругу у суспільстві, розколюють його. На кшталт ідеї підживити дніпровською водою російські військові бази в Криму. Або протоколу про легітимізацію російської окупаційної влади на Донбасі, остаточне підписання якого намічене на 25 березня", – застеріг Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайний стан може добити українську економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі