вівторок, 03 березня 2009 21:50

Над Землею пролетів великий астероїд

Над Землею пролетів великий астероїд

Нещодавно повз Землю пролетів великий астероїд. У момент максимального зближення відстань між ним і поверхнею планети склала 66 тисяч кілометрів.

Розмір астероїда, що отримав назву 2009 DD45, складає, за різними оцінками, від 20 до 50 метрів. Для порівняння, розмір Тунгуського метеорита складав близько 30 метрів, - повідомляє National Geographic.

Швидкість руху астероїда у той момент, коли він перебував на мінімальній відстані від Землі, складала 20 кілометрів за секунду.

2009 DD45 було виявлено 28 лютого астрономом Робертом Макнотом, що вивчала фотографії, отримані за допомогою телескопа системи Шмідта із обсерваторії Сайдинг-Спрінгс в Австралії. Найближчим часом астрономи мають намір продовжити спостереження за об"єктом, щоб обчислити його точний розмір і траєкторію руху, а також оцінити, чи він є небезпечним для Землі.

Всього астрономи зареєстрували близько 1000 потенційно небезпечних для Землі об"єктів, оскільки відстань від них до нашої планети є меншою, ніж 0,05 астрономічних одиниць (одна астрономічна одиниця відповідає відстані від Землі до Сонця і дорівнює 150 мільйонам кілометрів).

Раніше італійські вчені резюмували, що астероїд 1999 RQ36, який раніше вважали безпечним для Землі, із великою ймовірністю може врізався у планету.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Над Землею пролетів великий астероїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі