пʼятниця, 23 липня 2010 15:56

На Закарпатті півгодинна злива підмила чотири мости

На Закарпатті півгодинна злива підмила чотири мости

У середу по обіді на Закарпатті пройшли сильні зливи, градобій. Через негоду було підмито кілька мостів, береги річок, житлові будинки.

Найбільше постраждав Рахівський район. Там у трьох селах – Відричці, Ростоках і Лазещині – дощові стоки підмили два автомобільні та два пішохідні мости, майже 200 метрів асфальтної дороги, 270 метрів берегоукріплень, п"ять житлових будинків. Один будинок знаходиться під загрозою селевого потоку.

"Дощ почався раптово близько третьої години дня, - розповів співробітник сільської ради с. Відричка Володимир Калинюк. – Йшов не більше півгодини, але дуже проливний. Дрібні гірські потічки наповнилися водою, яка понесла за собою каміння, гілляччя. Ці селеві потоки підмили будинки, просочувалися до хатів крізь підлоги".

З п"яти сільських будинків Відрички вода відійшла. Дерев"яній хаті місцевої жительки Досі Струтин загрожує сходження селю.

У сусідніх селах Лазещині та Ростоках через підмиті мости від села відрізані кілька десятків будинків. На Рахівщині працюють тимчасові комісії, які оцінюють збитки.

Напередодні, 20 липня, сильна двогодинна злива підтопила 5 житлових будинків у селі Кваси Рахівського району. 12 людей на півдня, доки рятувальники не розчистили русло потічка, відселили до родичів.

22 липня на Тернопільщині буря позривала дахи будинків. У райцентрі Гусятин пронісся страшний ураган. Місцеві мешканці розповіли, що буревій пошкодив будинки, повалив дерева, обірвав лінії електропередач. 7 тисяч мешканців містечка залишилося без світла і води.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті півгодинна злива підмила чотири мости ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі