середа, 14 травня 2008 18:56

На торги Sotheby"s виставлять роботи українських і російських майстрів на 70 млн долл

У київському Музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відкривається виставка топ-лотов чергових російських торгів Sotheby"s, які пройдуть у червні в Лондоні. Напередодні відкриття глава відділу російського мистецтва аукціонного будинку Джоана Вікері розповіла про успіхи і перспективи українських колекціонерів на світовому арт-ринку.

За її словами, серед відвідувачів російських торгів Sotheby"s українських клієнтів близько 10%, а ще рік-півтора назад було всього кілька чоловік. Важливо, що серед них є як початкуючі колекціонери, що купують роботи вартістю до 100 тисяч доларів, так і ті, кого цікавлять великі речі, повідомляє КоммерсантЪ-Украина.

Так, картина "Видіння святому Сергію, отрокові" Михайла Нестерова минулого року пішла до України (без премії продавця і сплати мита вартість роботи склала 4,3 млн долл, більш ніж удвічі перевищивши стартову ціну).

Пані Вікері зазначила, що українські художники зробили помітний вплив на російське мистецтво, вони цікаві і російським, і західним колекціонерам. Яскравий приклад - Олександр Богомазов.

"Можливо, в майбутньому можна буде зробити окремий український сейл, але поки ми беремо лише найгучніші імена, що стоять в одному ряду з першими фігурами російського мистецтва", - говорить співробітниця аукціону.

За її словами, особливість червневих торгів у тому, що це найбільша серія в історії російських торгів Sotheby"s - будуть проведений три аукціони. Загальна вартість робіт з каталогу - майже 70 млн дол.

Загалом на виставці будуть представлені 23 топ-лота майстрів російського і українського мистецтва XIX і XX століть, які будуть виставлені на російські торги в Лондоні 9 і 10 червня, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На торги Sotheby"s виставлять роботи українських і російських майстрів на 70 млн долл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі