понеділок, 07 лютого 2011 16:07

На Рівненській АЕС помилково відключили енергоблок

На Рівненській АЕС помилково відключили енергоблок

Учора, 6 лютого о 12:22 енергоблок N3 (ВВЕР-1000) Рівненської АЕС був відключений від енергомережі через помилкове спрацьовування системи захисту.

Як повідомили в прес-службі НАЕК "Енергоатом", система захисту блоку спрацювала через підвищення рівня в нагрівачі високого тиску. Це обладнання відноситься до другого контуру охолодження реакторної установки, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Реакторна установка знаходиться у режимі "гаряча зупинка". Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Попередня оцінка за Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) - "нуль", - сказано в повідомленні.

Причина спрацьовування захисту встановлена, триває підготовка до виведення реакторної установки енергоблоку на мінімально-контрольований рівень потужності.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промисловому майданчику РАЕС та прилеглій території не змінювався та знаходиться у межах норми.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненській АЕС помилково відключили енергоблок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі