субота, 15 березня 2008 10:26

На парламентських виборах в Ірані проголосували 65% виборців

В Ірані явка на виборах до парламенту країни склала близько 65%, мовиться в поширеному в суботу повідомленні Штабу по проведенню виборів МВС Ірану.

Голосування, що почалося напередодні в 08.00 за місцевим часом, повинне було завершитися в 18.00, проте влада п"ять разів продовжували час голосування через високу явку виборців.

З майже 70-мільйонного населення Ісламської Республіки в голосуванні могли взяти участь близько 43,8 мільйонів іранців.

Глава МВС Ірану Мостафа Пур-Мохаммаді, відомство якого відповідає за проведення парламентських виборів в країні, заявив, що підсумки виборів по всіх виборчих дільницях країни, окрім Тегерана будуть оголошені в суботу.

Як повідомило раніше іранське інформагентство "Фарс" з посиланням на первинні неофіційні підсумки голосування, на виборах до парламенту Ірану перемогли представники консервативних політичних сил. За даними агентства, попередні підсумки виборів в 31 провінції Ісламської Республіки показали, що більше 70% місць в майбутньому парламенті займуть прихильники президента Ірану Махмуда Ахмадінежада і представники помірного крила консерваторів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «На парламентських виборах в Ірані проголосували 65% виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі