понеділок, 30 листопада 2009 16:47

На острові Зміїний перероблятимуть сміття зі всієї Одещини

На острові Зміїний перероблятимуть сміття зі всієї Одещини

Комунальне підприємство "Острівне" планує побудувати сміттєспалювальний завод на острові Зміїний у Кілійському районі Одеської області.

Про це повідомив директор КП Віктор Острогляд.

За його словами, вже підготовлена проектно-кошторисна документація будівництва підприємства, яке спалюватиме тверді побутові відходи. Доставляти сміття на острів планується за допомогою судна "Касатка", яке може перевозити до 120 тонн вантажів.

Острогляд відзначив, що наразі проблема полягає тільки в фінансуванні будівництва заводу. КП розраховує отримати кошти на будівництво з обласного або державного екологічного фонду.

Директор підприємства додав, що завод працюватиме на мазуті, який є на острові.

"У нас на острові є мазут, який екологічно небезпечний. Таким чином ми плануємо вбити двох зайців: позбавлятися від мазуту і спалювати сміття", - повідомив Віктор Острогляд.

Він відзначив, що будівництво заводу дозволить також забезпечити підігрів води для населення острова.

У свою чергу заступник начальника управління капітального будівництва Одеської обладміністрації Іларіон Ярошевич повідомив, що завод на Зміїному буде забезпечений сучасним обладнанням з утилізації твердих побутових відходів.

Нагадаємо, Одеська міськрада у 2008 році створила робочу групу з підготовки пропозицій щодо будівництва в Одесі сміттєспалювального заводу. Проте інвестор, що планував вкласти кошти в його будівництво, відмовився від своїх намірів через кризу.

За матеріалом Репортер

Зараз ви читаєте новину «На острові Зміїний перероблятимуть сміття зі всієї Одещини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі