неділя, 01 липня 2007 17:54

На Московському кінофестивалі переміг російський фільм

На урочистій церемонії закриття XXIX Московського Міжнародного кінофестивалю оголошений переможець. Кращим фільмом основної конкурсної програми жюрі назвало "Подорож з домашніми тваринами" Віри Сторожової. Головні ролі у фільмі, що переміг, зіграли Ксенія Кутепова і Дмитро Дюжев.

Вера Сторожева закінчила вищі курси режисерів і сценаристів. Вона знімалася у фільмах Кіри Муратової, а також виступила як сценарист декількох фільмів. Сторожева зняла 25 телевізійних документальних стрічок і п"ять ігрових фільмів, серед яких "Небо. Літак. Дівчина" і "Грецькі канікули".

У фільмі "Подорож з домашніми тваринами" розповідається історія дівчини, яка була продана заміж в 16 років з дитячого будинку. Тільки проживши 20 років з нелюбимою і жорстокою людиною, вона знаходить свободу після його смерті.

Кращим режисером на ММКФ був названий італієць Джузеппе Торнаторе за фільм "Незнайомка". Отримуючи приз, який йому вручив Емір Кустуріца, Торнаторе сказав, що присвячує свою перемогу актрисі Ксенії Раппопорт, що зіграла у фільмі головну роль.

Приз за кращу жіночу роль отримала угорська актриса Кирсті Стубо за фільм "Опіум". Кращим актором фестивалю був визнаний француз Фабріс Лукіні, що зіграв в картині "Мольер".

Спеціальним призом кінофестивалю жюрі відзначило грузинську стрічку "Російський трикутник" Алеко Цабадзе.

У конкурсі "Перспективи", участь в якому взяли 10 фільмів, перемогла картина латвійського режисера Юріуса Поскуса "Монотонність". Йому також видали 10 тисяч метрів плівки для зйомок наступної стрічки.

Приз імені Станіславського "Я вірю" за видатну акторську майстерність цього року дістався відомому польському акторові Даніелю Ольбрихському. Він отримав приз з рук французького режисера Клода Лелюша.

Приз міжнародної федерації кінокритиків ФІПРЕССИ дістався картині Лариси Саділової "Нічого особистого". А приз глядацьких симпатій розділили кінострічки "Незнайомка" і "Мольер", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На Московському кінофестивалі переміг російський фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі