четвер, 20 травня 2010 17:31

На Мадагаскарі армія влаштувала перестрілку із спецслужбами

На Мадагаскарі армія влаштувала перестрілку із спецслужбами

У столиці Мадагаскару Антананаріву у четвер групи, що представляють національні силові структури, обстріляли один одного. Перестрілка спалахнула о 10:45 за місцевим часом. У протистояння вступили загін військовослужбовців і поліцейських з одного боку і бійці сил швидкого реагування жандармерії (FIGN) з іншого боку. Напередодні ввечері частина підрозділів FIGN оголосила про початок акції протесту проти дій свого командування.

Точної інформації про загиблих не надходило. ЗМІ передають, що з обох сторін були поранені.

"Всі спокійно. Вони (бійці FIGN) відступили в свої казарми і ведуть переговори з вирішення конфлікту", - сказав полковник військової полиції Річард Раваломанана, уточнивши, що група заколотників складалася з 21 людини.

Як відзначають експерти, Мадагаскар цього літа чекають дуже важливіші політичні події. На 12 серпня призначений референдум з конституції країни. 30 вересня мають відбутися вибори до парламенту. 26 листопада пройдуть загальні вибори президента.

Минулого тижня президент Мадагаскару Андрі Раджоеліна заявив, що не братиме участі в майбутніх виборах глави держави. Таким чином Раджоеліна, за його зізнанням, хоче сприяти подоланню серйозної політичної кризи в країні. Поки ж Раджоеліна, якого не визнає світова спільнота, відмовляється виконувати домовленості про політичне врегулювання, досягнуті з іншими політичними силами за посередництва Африканського Союзу.

ІТАР-ТАРС, РІА-Новини

Зараз ви читаєте новину «На Мадагаскарі армія влаштувала перестрілку із спецслужбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі