середа, 04 липня 2012 16:46

На Луганщині гірнику не дають зароблене ним вугілля. На шахті все заперечують

На Луганщині гірнику не дають зароблене ним вугілля. На шахті все заперечують
Підприємство "Антрацит" припинило видавати безкоштовно вугілля понад 87 шахтарям. Фото: neftegaz.ru

Шахтарям з шахти "Партизанська" у селищі Кріпенський Антрацитівського району Луганської області з початку 2012 року перестали давати вугілля. Від підприємства робітникам шахти мають давати безкоштовно 5,8 тонн вугілля на рік. Тонна вугілля коштує 1000 - 1200 гривень. Про це розповів місцевий машиніст шахти 50-річний шахтар, свого прізвища не назвав.

Чоловік каже, раніше на підприємстві таких проблем не було.

"За законом, працюючи у шахті, ми маємо право на безкоштовне вугілля. У 2011 році я отримав дві машини вугілля по 2 т 900 кг на кожну. Цим вугіллям ми опалюємо будинки. Для того, щоб опалити мій будинок взимку, мені якраз вистачало дві машини вугілля", - розповів чоловік.

Підприємство припинило видавати безкоштовно вугілля понад 87 шахтарям.

"Нас позбавили безкоштовного вугілля через те, що люди підключили у своїх будинках газ. Але ж ми його підключили своїми силами. Справа в тому, що є люди, які користуються газом, щоб готувати влітку. А взимку вугіллям опалюють будинки", - розповів шахтар.

За словами чоловіка, колеги бояться говорити про цю проблему, адже їх можуть звільнити з роботи. В околиці є дві шахти.

"Нас позбавляють чесно заробленого заробітку. Це вугілля мені дає держава. Я пенсіонер вугільної промисловості, на шахті працюю 17 років. Щодня опускаюся на глибину 130 метрів", - додав гірник.

У шахті "Партизанська" цю інформацію заперечують.

"Не може такого бути, - розповіла телефоністка шахти Наталія Приходько. - Вугілля, яке мені видають на підприємстві безкоштовно, я отримаю з початку цього року. Я прийшла взяла довідку. Мені її виписали без жодних проблем протягом 20 хвилин".

Шахта "Партизанська" (шахта № 23) - вугледобувне підприємство працює з 1913 року. Входить до складу підприємства "Антрацит". Видобуток вугілля в 2011 році — 290, 768 тис. тонн.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині гірнику не дають зароблене ним вугілля. На шахті все заперечують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі