середа, 03 лютого 2016 16:24

На Київщині відомому бійцю і волонтеру "Ендрю" відкрили меморіал

У селі Кожанка Фастівського району відкрили меморіальну дошку позаштатному співробітнику Служби безпеки України Андрію Галущенку на позивний "Ендрю", який входив до складу зведеної мобільної групи по боротьбі з контрабандою та загинув під час збройного нападу на його підрозділ на Луганщині. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Мітинг-реквієм присвячений пам'яті "Ендрю", якому в цей день мав виповнитися 41 рік, а також пам'яті його односельчан Сергія Гуріча та Андрія Сабадаша, які загинули торік 2 лютого під Дебальцевим, відбувся у рідній школі хлопців.

Автор: http://www.ssu.gov.ua/
 

Висловити свої співчуття сім'ям та вшанувати героїв прийшли друзі та бойові побратими Андрія Галущенка з 3 сотні Самооборони Майдану, батальйону імені генерала Кульчицького, представники місцевої влади, громадських і волонтерських організацій, учні та вчителі школи, офіцери й вихованці Національної академії СБУ.

Автор: http://www.ssu.gov.ua/
 

Меморіальну дошку на будівлі школи відкрили матір, дружина та донька "Ендрю". Після її освячення почесна варта НА СБУ разом із товаришами Андрія Галущенка поклали квіти до пам'ятного знаку.

Друзі та бойові товариші згадали історії з фронту пов'язані з "Ендрю", розповідали як Андрій допомагав евакуювати місцевих жителів із "гарячих точок" АТО, боровся з контрабандою та про те, як врятував життя свого товариша під час обстрілу. Організатори заходу також продемонстрували присутнім відеосюжет Академії СБУ, створений у рамках проекту "Пам'ятаємо", що висвітлює життєвий та бойовий шлях Андрія Галущенка.

Вихованці Академії на знак шани і вдячності "Ендрю" за його подвиги продекламували власні вірші, присвячені українським воїнам.

Нагадаємо, раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що проросійські диверсанти не причетні до розстрілу мобільної групи "Ендрю".

Зараз ви читаєте новину «На Київщині відомому бійцю і волонтеру "Ендрю" відкрили меморіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі