субота, 23 квітня 2022 18:01

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині росіяни складають "чорні списки" нелояльних до окупаційної влади людей

На Харківщині росіяни складають "чорні списки" нелояльних до окупаційної влади людей
Окупанти намагаються контролювати переміщення місцевих, перевіряють документи та "навідуються з перевірками до дворів". Фото: Getty Images

В Борівській громаді Харківської області ворог складає "чорні списки" людей, які негативно ставляться до окупаційної влади.

Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Окупанти намагаються контролювати переміщення місцевих, перевіряють документи та "навідуються з перевірками до дворів". У Боровій сформували "владу" з російського полковника та команди колаборантів, повідомили в сільраді.

"Масові перевірки окупанти здійснили в одному із сіл Заоскілля. В домоволодіннях проводили обшуки, декого змушували роздягатися та перевіряли на тілі наявність слідів користування зброєю і націоналістичних татуювань, розпитували про відсутніх родичів і сусідів", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Впав снаряд на парашуті": росіяни смертельно вдарили по підприємству на Харківщині

Зафіксовано факти мародерства - у Боровій окупанти викрали "Москвич", у Пісках-Радьківських пограбували магазин та приватний будинок. У сільраді повідомляють, що в громаді немає зв'язку, електрики, є проблеми з газом та водою.

"Складна ситуація у тваринництві - окупанти не допускають працівників господарства до виконання своїх обов'язків повною мірою. Корів доять лише частково й нерегулярно, належний догляд не здійснюється", - сказано у повідомленні.

Підрозділи 64-ї окремої мотострілецької бригади наступають в районі Ізюма. Бригада брала активну участь у масових вбивствах, катуваннях та ґвалтуванні цивільного населення в Бучі на Київщині. Окупанти зазнають втрат.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині росіяни складають "чорні списки" нелояльних до окупаційної влади людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі