субота, 15 серпня 2009 10:09

На Дніпропетровщині засуджено наркоділків, які контролювали Кривий Ріг

На Дніпропетровщині засуджено наркоділків, які контролювали Кривий Ріг

У Дніпропетровській області за матеріалами Служби безпеки України винесено судовий вирок учасникам наркогрупи, яка контролювала ринок наркотиків у Кривому Розі.

Як повідомили у прес-групі УСБУ в Дніпропетровській області, організатори злочинної групи отримали від 10 до 11 років позбавлення волі, інші - від 8 до 9 років, з конфіскацією майна.

У травні 2007 року правоохоронці встановили та затримали трьох ватажків організованої злочинної групи і ще сімох активних членів групи. Вони постійно зберігали при собі вогнепальну та холодну зброю. Під час обшуків у них було вилучено 5 кастетів, пістолет з глушником, набої до нього та гроші, отримані від збуту наркотиків.

У ході слідства було встановлено, що зловмисники облаштували під так звані "банки" (місця продажу наркотиків) галявини у лісосмугах практично в усіх районах міста. Місця збуту відвідувалм від 200 до 400 наркозалежних осіб, що забезпечувало наркоділкам протизаконний прибуток понад 18 тис. грн. щодня.

Слідчим відділом УСБУ в Дніпропетровській області було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Колегія суддів судової палати з кримінальних справ апеляційного суду Дніпропетровської області вирок суду першої інстанції залишила без змін та вирок набув чинності.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині засуджено наркоділків, які контролювали Кривий Ріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі