понеділок, 27 липня 2009 18:52

Кримським туристам пропонують психотропну курильну суміш

Кримським туристам пропонують психотропну курильну суміш

У Ялті з початку курортного сезону працює кафе, відвідувачам якого пропонують покурити так званий лев"ячий хвіст - особливу курильну суміш.

Пропонуючи даний продукт персонал кафе запевняє, що його вживання надає заспокійливий і розслаблюючий ефект, а також покращує настрій. Пристосування для куріння "левового хвоста" аналогічне до того, що використовують для паління марихуани у голландських кофі-шопах. Курильну суміш можна вживати не лише у барі: за бажанням клієнта її продають на виніс.

Як пояснив депутат міськради Ялти, лікар-нарколог Ігор Александров, лев"ячий хвіст, він же пустирник серцевий, містить у своєму складі алкалоїд леонурін і є сильним психодизлептиком - речовиною, що активно впливає на психіку людини.

"Тести і аналізи, взяті у людини, яка вживала цей продукт, засвідчать стан наркотичного сп"яніння, - зазначив Александров. - На жаль, політика у нашій державі така, що подібні і навіть більш сильні і небезпечні речовини не визнані наркотичними, що ніяк не зменшує їхнього шкідливого впливу на організм людини".

Фахівець нагадав, що героїн та опіати колись вільно продавали в аптеках, а усвідомлення їхньої небезпеки для здоров"я прийшло значно пізніше.

"Тут ми спостерігаємо практично ідентичну ситуацію, - упевнений депутат. - Якщо так піде і далі, то Ялта може перетворитися в Амстердам, де рослинні наркотики легально вживають практично на кожному куті".

За матеріалом Новый регион

Зараз ви читаєте новину «Кримським туристам пропонують психотропну курильну суміш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі