вівторок, 23 жовтня 2012 16:19

На Андріївському узвозі хочуть побудувати скляний галерейний комплекс

На Андріївському узвозі хочуть побудувати скляний галерейний комплекс
Фото: vkurse.ua

Центральну частину художньої алеї Андріївського узвозу планують накрити двоповерховою скляною галереєю площею тисяча квадратних метрів. Проект реконструкції узвозу з назвою "Київський монмартр" запропонував вуличний комітет. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів під час круглого столу заступник "Громадської ради Андріївський узвіз" Євгеній Карась.

За чий кошт і з чийого дозволу реалізовуватимуть проект, поки не відомо. Місцева влада не давала згоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андріївський узвіз може перетворитися на ярмарок - директор музею Булгакова

"Я про цей проект, чесно кажучи, нічого не знаю. Там є якісь первинні узгодження. У районній адміністрації, я вам точно скажу, що ми нічого ще не знаємо. Може якісь ідуть процеси, але ми в них участі не беремо", - розповів Віктор Стволов, заступник голови Подільської районної адміністрації столиці.

Щоб виставити свої роботи у новому галерейному комплексі художники проходитимуть спеціальний відбір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художника Юрія Качкіна побили через місце на Андріївському узвозі

"Художня алея повинна бути нормально обладнана. Художники там є і їм комфортно. Але треба створити умови, щоб художники могли нормально виставлятися, потрібні стенди, сховища, якісь склади і так далі. З одного боку я розумію, що потрібно щось проектувати, з іншого боку не можна різати ножем те, що склалося і ефективно працює. Інша справа - потрібно все це організувати, щоб це не було смітником. Для нас головне підвищити інфраструктуру Андріївського узвозу. Розвивати, щоб він був туристично привабливим", - розповів Євгеній Карась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю Андріївського узвозу мають вирішувати експерти, а не чиновники

Нагадаємо, що раніше у ЗМІ стало відомо, що 17 жовтня у Подільській райадміністрації Києва ініціативною групою було підписана резолюція концепції щодо створення багатофункціонального музейного комплексу на оглядовій алеї художників Андріївського узвозу. Концепцію розвитку Андріївського узвозу "Київський Монмартр" та цільовий проект "Благоустрій від Андріївської церкви до фунікулера" представили у київській міській адміністрації. Засідання проходило за участю "Громадської ради Андріївський узвіз" та "Вуличний комітет Андріївського узвозу".

 

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі хочуть побудувати скляний галерейний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі