вівторок, 01 березня 2011 13:38

МЗС вивезло з Лівії всіх бажаючих повернутися українців

МЗС вивезло з Лівії всіх бажаючих повернутися українців

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що всі українці, які виявили бажання повернутися з Лівії на батьківщину, евакуйовані.

"На сьогоднішній день МЗС України може засвідчити, що ті громадяни України, які хотіли повернутися на батьківщину з Лівії, скористалися цією можливістю", - сказав на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

За його словами, з Лівії евакуйовано 387 українців, у тому числі зусиллями інших держав . При цьому в період з 23 по 27 лютого були організовані 4 безкоштовних евакуаційних рейси з України, які привезли додому 279 українців. Крім того, українськими літаками були евакуйовані 166 іноземців.

Дікусаров поінформував, що посольство України в Лівії продовжує встановлювати контакти з українцями у цій країні, щоб складати списки бажаючих повернутися в Україну.

"Сьогодні є всі підстави стверджувати, що перша і основна фаза евакуації наших співвітчизників з Лівії завершена", - додав прес-секретар МЗС. Разом з тим, за його словами, МЗС опрацьовує всі можливі шляхи подальшої евакуації українців, як зусиллями Києва, так і за сприяння іноземних партнерів.

Говорячи про можливість відправки військового корабля для евакуації громадян з Лівії, Дікусаров не виключив такого варіанту, проте все залежатиме від подальших подій і доцільності такого кроку.

У МЗС також зазначають, що за попередніми підрахунками, на сьогоднішній день залишається близько 500-600 українців, які в силу різних причин не захотіли повернутися на батьківщину.

Зараз ви читаєте новину «МЗС вивезло з Лівії всіх бажаючих повернутися українців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі