неділя, 06 травня 2012 19:20

"Ми закликаємо не голосувати за ті партії, які купують голоси" - глава УГКЦ
6

Фото: Фото: Ксенія ЛІЩИНСЬКА

В Івано-Франківську відбулася прес-конференція Глави УГКЦ Блаженнійшого Святослава Шевчука, який перебуває в місті з нагоди його 350-річчя.

Відповідаючи на запитання журналістів про участь церкви у парламентських виборах, Глава УГКЦ повідомив, що відбувся Синод владик. Під час нього працювали над зверненням щодо виборів, яке буде опубліковано на початку виборчої кампанії.

"Найперше, ми закликаємо не голосувати за ті партії, які купують голоси. Бо купівля голосу виборців – це вже корупція. А чи може корупціонер щось збудувати? Мабуть, що ні. Також ми закликаємо все ж таки прийти на вибори. Бо багато наших людей часом не вірить, що їхній голос щось може зробити. Ми закликаємо не легковажити, бо це не тільки право, це величезна відповідальність, у тому числі і християнська, за своє суспільство і свою державу. Зокрема, наші греко-католики, які були завжди в авангарді державного будівництва, не мають права так легко відмовитися від своєї участі у житті суспільства", - наголосив Святослав Шевчук.

Крім цього, він закликав бути пильними, не робити спроб і не мати спокус розв'язувати щось за допомогою сили, оскільки силовий варіант ще ніколи нічого не збудував, а саме мир, спокій, відповідальність, уважність забезпечать свідоме, добровільне і вільне голосування.

На запитання журналіста Gazeta.ua про прогнози щодо парламентських виборів Святослав Шевчук не відповів, оскільки вважає, що наше суспільство є дуже не прогнозоване. Проте він висловив сподівання, що наші громадяни зрозуміють, що змінити щось в країні можемо тільки ми.

"Я б хотів побажати нашому Президенту, щоб він забезпечив вільні і демократичні вибори. Це все те, що він може зробити, до чого зобов'язує Конституція", - сказав Блаженніший Святослав Шевчук.

Водночас очільник УГКЦ констатує, що Українська Греко-Католицька церква ніколи не каже за кого голосувати і не дозволяє своєму духовенству брати безпосередню участь у парламентських перегонах.

Зараз ви читаєте новину «"Ми закликаємо не голосувати за ті партії, які купують голоси" - глава УГКЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі