четвер, 19 грудня 2019 20:23

"Ми - держава, об яку Росія зламає свої зуби" - Пекар

"Ми - держава, об яку Росія зламає свої зуби" - Пекар
Валерій Пекар: Ми ведемо війну проти старого злого ведмедя, який планує на десятки років вперед. Путін може померти, але природа Російської імперії залишатиметься незмінною. Фото: Прямий

Живемо у такій державі, де кожен рік вирішальний.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить підприємець Валерій Пекар.

"2019-й був вдалий, бо подолали традиційну лінію політичного розвитку. Багато людей зі старої системи залишили політику. Сьогодні маємо найкращий уряд за часи незалежності.
Є три основні питання порядку денного для держави: гроші, війна, справедливість. Перше для небагатих означає подолання бідності, для заможних - економічну свободу. За рік є перші позитивні сигнали, що економіка може почати швидше зростання. Розморозили велику приватизацію. концесії. Почали структурувати ринок землі, продовжуються дерегуляція та децентралізація", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні триває війна на два фронти" - Валерій Пекар

На його думку, не так все добре у сфері справедливості.

"Судова реформа забуксувала. Бажання реально запустити верховенство права поки що немає. Нова влада повторює старі помилки, залишаючи при посадах ручних корумпованих суддів.
Щодо безпеки весь рік пройшов із великим переживаннями, чи не будуть здані національні інтереси. Зараз бачимо - начебто ні. Але це не означає, що не буде інших помилок. Ми ведемо війну проти старого злого ведмедя, який планує на десятки років вперед. Путін може померти, але природа Російської імперії залишатиметься незмінною. Вона збереглась після петровської модернізації, після скасування кріпацтва, після комунізму, сталінізму й соціалізму. Російська імперія лишається динозавром тієї старої епохи, якому давно час померти та залишити після себе низку національних держав. У тому числі і власне російський національний проект. Народи Росії колись будуть вільні. Мусимо наближати цей час", - наголошує Валерій Пекар.

Кожен день успішної України - це мінус один день існування Російської імперії, каже він.

"РФ доживає своє. Тому хапає усе, що погано лежить навколо. Україна стала останньою жертвою останньої імперії. Ми - держава, об яку багато імперій ламали зуби. Зламається і ця. Маємо історичну місію - довести цінності свободи, демократії та справедливості", - додає експерт.

Повне інтерв'ю з Валерієм Пекарем читайте у журналі "Країна" від 19 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Ми - держава, об яку Росія зламає свої зуби" - Пекар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі