пʼятниця, 19 жовтня 2012 11:42

Мусульмани заполонили Мекку напередодні Дня Арафат
12

Фото: Фото: Reuters

Мусульманські паломники заполонили площу навколо Кааби, а також Великої мечеті та комплексу будівель Абраж аль-Баіт у Мецці, Саудівська Аравія. Вони прибули до Мекки до Дня Арафат, який цього року відбудеться 25 жовтня.

День Арафат — останній день хаджу (паломництва) до Мекки, ознаменований входженням паломників у долину Арафат. Відбувається свято 9-го числа останнього, дванадцятого місяця (зуль-хіджжа) за мусульманським місячним календарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани жертвують кіз і верблюдів

9-го числа зуль-хіджжа паломники повинні зібратись в долині Арафат коло Мекки, щоб провести там цілий день до заходу сонця. Це центральний обряд хаджу, і, якщо мусульманин не проводить увесь день в долині Арафат, його паломництво вважається недійсним, навіть якщо він виконав усі інші обряди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мекку прибуло понад 3 млн паломників з усього світу

У День Арафат богомольці повинні прослухати хутбу (повчання), що триває 3 години, до заходу сонця, після чого поспішають до мечеті Мяздаляжа, що знаходиться за 3 милі від гори Арафат, щоб прослухати там 4-й і 5-й вечірні намази, після чого віряни можуть носити титул Хаджі.

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани заполонили Мекку напередодні Дня Арафат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі