понеділок, 20 серпня 2012 09:34

Мусульмани відзначили Ураза-байрам
7

У Санкт-Петербурзі віряни удосвіта йшли до мечетей
Фото: Фото: ridus.ru
Люди зайняли велику площу та сусідні вулиці
Через великий потік вірян, метро відкрили на годину раніше

Після завершення священного місяця Рамадан у мусульман настає одне з двох великих свят ісламу, зване святом розговіння Ід уль-Фітр (тюрк. Ураза Байрам, Рамадан Байрам).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мусульман почався священний місяць Рамадан

Для кожного віруючого свято - це причетність до загальної радості одновірців і хороша можливість для поповнення духовного досвіду. Свято розговіння - це, в першу чергу, прощання з благословенними днями місяця Рамадан, коли кожному мусульманину надавалася хороша можливість вирости духовно, приборкати пристрасті за допомогою дотримання посту, більшого прагнення до благочестя, надання допомоги нужденним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бангладеш блискавка вдарила у мечеть і вбила 13 людей

Цього дня мусульмани всього світу, зробивши обмивання, надягають святковий одяг і поспішають у мечеть на колективну молитву. Після цього віруючі обмінюються вітаннями, ідуть у гості або запрошують до себе на святкову трапезу.В цей день мусульмани виплачують нужденним людям обов'язкове пожертвування, що називається "закят уль-фітр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заявили про релігійну дискримінацію в Україні

Також у цей день прийнято відвідувати батьків, старших і хворих, відвідувати кладовища, поминаючи покійних, читати над могилами уривки із Корану і просити Всевишнього про полегшення їх долі.

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани відзначили Ураза-байрам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі