середа, 07 грудня 2022 10:06

Можливі 20-градусні морози: народний синоптик зробив прогноз на зиму

Можливі 20-градусні морози: народний синоптик зробив прогноз на зиму
У січні та лютому все ж очікуються періоди з сильними морозами. Фото: focus.ua

Цього року зима в Україні більше нагадуватиме осінь.

Однак все одно можливі 20-градусні морози. Про це розповів народний синоптик Станіслав Щедрін, пише видання "Апостроф".

Погода взимку обіцяє бути "м'якою" з відлигою та рясними дощами. Загалом, за прогнозом Щедріна, цьогоріч очікується тепліша зима, ніж була торік.

"Цьогорічна зима прогнозується без сильних морозів. Ця зима буде більше схожа на осінь, ніж на зиму", – сказав народний синоптик.

У січні та лютому все ж очікуються періоди з сильними морозами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повертається плюсова температура ‒ погода на 7 грудня

"Звісно, будуть і періоди стрімкого похолодання. Так, наприкінці січня та на початку лютого традиційно будуть заходити крижані повітряні маси. Тому буде стрімке падіння температури, місцями навіть до -15, місцями до -20", – додав Щедрін.

Однак, за словами народного синоптика, періоди похолодання будуть доволі нетривалими й триматимуться максимально до тижня.

Найхолоднішим місяцем майбутньої зими стане січень, повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Державної служби надзвичайних ситуацій Віра Балабух.

Зараз ви читаєте новину «Можливі 20-градусні морози: народний синоптик зробив прогноз на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі