вівторок, 01 лютого 2011 17:41

Москва не дає грошей кримському "дітищу" Лужкова

Москва не дає грошей кримському "дітищу" Лужкова

Уряд Москви, що є одним із двох засновників асоціації "Російський культурний центр" (РКЦ), у 2011 році ухвалив рішення про припинення фінансування даної організації.

Як повідомив на прес-конференції в Сімферополі у вівторок директор Російського культурного центру Михайло Голубєв, якщо фінансування не відновиться, це призведе до закриття організації.

Голубєв повідомив, що асоціація "Російський культурний центр" була заснована у квітні 2001 року. За ініціативою колишнього тоді мера Москви Юрія Лужкова її засновниками виступили департамент зовнішньоекономічних і міжнародних зв'язків уряду Москви та Фонд розвитку економічних і гуманітарних зв'язків "Москва - Крим".

За словами директора центру, щороку РКЦ надавав уряду Москви план заходів на затвердження і просив виділити на це гроші.

У той же час, зазначив Голубєв, на лист від РКЦ до уряду Москви з проханням про фінансування у 2011 році прийшла відповідь з департаменту зовнішньоекономічних і міжнародних зв'язків за підписом міністра Сергія Череміна. У ньому уряд Москви, пославшись на складну економічну ситуацію і необхідність оптимізації бюджетного фінансування у 2011 році, відмовився від фінансування РКЦ у 2011 році.

Департамент уряду Москви запропонував РКЦ проводити спільні заходи з підтримки російських співвітчизників спільно з Будинком Москви в Севастополі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Департамент, на жаль, не має можливості фінансувати діяльність Російського культурного центру в Сімферополі. Разом з тим, беручи до уваги, що асоціація "Російський культурний центр" упродовж 10 років накопичила великий позитивний досвід роботи з організаціями російських співвітчизників у Криму і є нашим надійним партнером, вважаємо, що доцільно заходи з підтримки культурного обміну проводити силами Будинку Москви в Севастополі в рамках федеральних ініціатив", - йшлося в листі Череміна.

Зараз ви читаєте новину «Москва не дає грошей кримському "дітищу" Лужкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі