понеділок, 12 липня 2010 13:01

Москва готується до бомбардувань - Лужков побудує 5 тисяч бомбосховищ

Москва готується до бомбардувань - Лужков побудує 5 тисяч бомбосховищ

Мер російської столиці Юрій Лужков доручив розробити проект типового сховища цивільної оборони. Передбачається, що в 2011-2012 роках буде розроблено схему розміщення п'яти тисяч типових швидкомонтованих притулків на території Москви.

Згідно з положенням про розміщення об'єктів цивільної оборони в Москві, підписаним мером Юрієм Лужковим у січні 2010 року, притулки повинні вноситися в плани територій і розташовуватися під житловими будинками, торговельними центрами, спортивними комплексами, окремими підземними та підземно-наземними гаражами та іншими об'єктами.

Відповідальність за наявність сховищ і стан, в якому вони знаходяться, лежить на представниках виконавчої влади та керівниках підприємств будь-якої форми власності.

У 2001 році з'ясувалося, що московські бомбосховища при необхідності зможуть вмістити трохи більше половини городян. Частково це було пов'язано з тим, що сотні подібних об'єктів ще в 1990-і роки зайняли приватні фірми, які розмістили там склади і офіси. Крім того, існували притулку були побудовані до початку 1980-х років і не були готові до прийому населення.

У рамках врегулювання ситуації, що склалася було запропоновано зобов'язати приватні підприємства зводити бомбосховища самостійно.

РІА-Новини

Зараз ви читаєте новину «Москва готується до бомбардувань - Лужков побудує 5 тисяч бомбосховищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі