пʼятниця, 04 липня 2008 07:13

У парку з"явиться туалет майже за півтора мільйона гривень

На місці старого туалету в парку Відрадний з"явиться новий. На демонтаж і будівництво адміністрація Солом"янського району столиці витратить 1 млн 400 тис. грн. Нині у сквері перекладають доріжки, садять дерева. Старий туалет був під землею. Це приміщення розміром майже 15х20м.

— Спершу ми хотіли зробити в парку три туалети. Два старих реконструювати й побудувати новий. Розібрали старий біля входу в парк зі сторони вулиці Героїв Севастополя. Побачили, що його конструкції зіпсувалися. По стінах і стелі пішов грибок. Виходило, що на його реконструкцію ми витратимо стільки коштів, як і на будівництво нового. Тому відмовилися від реконструкції й робимо новий туалет. Третього не будуватимемо. Крім того, старий туалет не був пристосований для інвалідів. У новому буде опалення, гаряча вода. Й усе красиво, — розповідає "ГПУ" Павло Яцина, 52 роки, головний інженер комунального підприємства з утримання зелених насаджень Солом"янського району столиці.

Місцеві згадують, що старому туалету майже 60 років. Та, кажуть, він був міцний — стіни з каменю, стеля перекладена бетонними плитами. Вважають, що розвалювати його не було потреби — слід було відремонтувати.

— Для чого викидати такі великі гроші на туалет — не розумію. Можна просто відремонтувати, — каже Любов Гусаченко, 74 роки, жителька району.

Будівельники, які працюють у парку, також вважають, що розвалили споруду даремно.

— Це ж не туалет, а бомбосховище! Усе міцне й надійне. Треба було трохи переробити, добавити приміщення для інвалідів, перекласти плитку — і все. Це було б набагато швидше й дешевше. Якби це в когось дома було, то такого б точно не робили. А так що ж: нам начальство сказало валяти, ми й валяєм, — ділиться з "ГПУ" один із робітників. Називатися не хоче. Боїться, що виженуть із роботи.

Будівельники додають, що за планом новий туалет відкриють до 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У парку з"явиться туалет майже за півтора мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі