пʼятниця, 03 липня 2009 20:37

Звільнені моряки з судна "Марафон" прибули в Україну

Звільнені моряки з судна "Марафон" прибули в Україну

До міжнародного аеропорту "Одеса" о 18:15 рейсовим літаком прибули 6 громадян України, члени екіпажу судна Марафон, звільненого сомалійськими піратами 23 червня ц.р., повідомляє прес-служба МЗС України.

За інформацією компанії-власника судна, 4 липня ц.р. очікується прибуття останнього члена екіпажу згаданого судна.

Транспортування тіла загиблого буде здійснено через декілька днів після розтину тіла та з"ясування точної причини смерті.

Як відомо, нідерландське судно Марафон, у складі екіпажу якого було 8 громадян України, сомалійські пірати захопили 7 травня. Судно йшло під прапором Нідерландських Антильських островів і перевозило кокс. Під час захоплення судна пірати поранили кока Георгія Гусакова і вбили зварника Сергія Вартенкова.

Українці пробули в полоні 45 днів. Весь цей час вони жили в поганих умовах. "

Морські злочинці звільнили судно 23 червня, отримавши 1,3 млн доларів викупу.

За останні десять місяців піратами було захоплено понад 60 українських моряків. Крім того, за даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, Марафон утримували ті ж морські розбійники, які напали 25 вересня 2008 року на український суховантаж "Фаїна" із зброєю і військовою технікою, який прямував до Кенії. Пірати протримали судно в полоні 4 місяці.

Нині в полоні у сомалійських розбійників є ще два кораблі із 26 українцями.

Контейнер MV Hansa Stavanger (компанія-оператор Leonhardt & Blumberg, м. Гамбург) з двома українцями на борту було захоплено корсарами 2 квітня.

Балкер "Аріана" під мальтійським прапором потрапив у полон в ніч проти 2 травня в Індійському океані, у 250 милях на північний захід від Сейшельських островів. Корабель виходив з Бразилії на Близький Схід і віз 35 тис тонн сої. Його екіпаж повністю складається з 24 громадян України. Стан людей погіршується з кожним днем.

За матеріалами РБК-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Звільнені моряки з судна "Марафон" прибули в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі