пʼятниця, 10 лютого 2017 16:30

Монета "Євромайдан" потрапила до фіналу міжнародного конкурсу

Монета "Євромайдан" потрапила до фіналу міжнародного конкурсу
Пам'ятні монети від НБУ / фото: Нацбанк

Українська монета з нейзильберу "Євромайдан" вийшла до фіналу міжнародного конкурсу "Краща монета року" на 46-му Всесвітньому ярмарку грошей.

Монета стала фіналістом у номінації "Найкраще художнє рішення", повідомляє прес-служба НБУ.

Усього до фіналу престижного конкурсу в 10-ти номінаціях потрапило 100 монет, випущених 2015 року монетними дворами і національними банками країн світу. Це найвище визнання монети за тему, дизайн і маркетинг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупований Севастополь потрапив на російські гроші

На аверсі монети на рельєфному тлі, стилізованому під прапор, що майорить, зображено фрагмент віче і викарбувано фразу з Конституції: "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ".

На реверсі монети на тлі прапора Європейського Союзу зображено кулак, який тримає державний прапор України. Його зображено з використанням тамподруку.

Нацбанк хоче ввести в обіг купюру номіналом 1 тис. грн. Кого буде зображено на нових грошах, не розголошують.

"Усі документи по цій купюрі мають гриф "цілком таємно". Але інтригу ми втримаємо недовго", - каже заступник голови Нацбанку 38-річний Дмитро Сологуб.

Зараз ви читаєте новину «Монета "Євромайдан" потрапила до фіналу міжнародного конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі