субота, 24 грудня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Молдова змінила правила в'їзду для українців

Молдова змінила правила в'їзду для українців
Молдова спростила правила перетину кордону для українців. Фото: pixabay.com

До 1 лютого 2023 року українцям дозволили в'їжджати в Молдову на підставі посвідчення особи і через молдовсько-румунський кордон та Кишинівський аеропорт.

Відтепер громадянам України дозволено в'їжджати до Молдови з Румунії, маючи лише посвідчення особи, пише Newsmaker.

"Підійде ID-картка чи звичайний внутрішній паспорт або інші документи, що посвідчують особу (посвідчення особи громадянина України, видане посольством України в Молдові, тимчасове посвідчення особи, видане Бюро міграції, водійські права, посвідка на проживання, військовий квиток тощо)", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі не виплачуватимуть фіндопомогу біженцям з України – про яку йдеться

Перетин кордону також дозволили за наявності копій цих документів, документів в електронному форматі або документів із вичерпаним терміном дії.

Раніше цих документів було достатньо лише в разі в'їзду в Молдову з України. Нацкомісія доповнила рішення про порядок в'їзду українських громадян, ухвалене 24 лютого.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Україну покинули понад 6,8 млн осіб. Європейські країни надають нашим громадянам тимчасові притулки й виплати, які можуть допомогти, доки вони не повернуться додому або не знайдуть джерела доходу в новій країні.

За посиланням – актуальна інформація, яку допомогу надають у країнах, де знайшли прихисток найбільше наших громадян і що варто знати переселенцям.

Зараз ви читаєте новину «Молдова змінила правила в'їзду для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі