субота, 09 травня 2015 07:02

Митрополит Онуфрій відмовився стоячи вшанувати бійців АТО, бо протестує проти війни - УПЦ МП

Митрополит Онуфрій відмовився стоячи вшанувати бійців АТО, бо протестує проти війни - УПЦ МП
Фото: lb.ua

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП Онуфрій під час урочистого засідання Верховної Ради 8 травня відмовився встати в той момент, коли президент України Петро Порошенко зачитував імена бійців АТО – героїв України, бо протестує проти продовження збройного конфлікту на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті УПЦ МП.

"Під час промови президента України присутні стоячі вітали імена тих, хто був удостоєний звання Героя України за участь в обороні Вітчизни на Сході нашої Держави. Блаженніший митрополит Онуфрій не відреагував на цю промову так само, як і всі інші гості та учасники урочистого засідання, щоб підкреслити – потрібно негайно припинити війну", — йдеться в повідомленні.

Там наголошують, що з благословення предстоятеля Української православної церкви віряни щоденно моляться про мир і збирають кошти, їжу, одяг, медикаменти для підтримки українських воїнів та мирного населення українського Донбасу.

Вчора, представники УПЦ Московського патріархату на чолі з предстоятелем церкви Онуфрієм не піднялися під час урочистого засідання парламенту, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції. Президент повідомив присутніх, що звання героя України отримав 21 боєць, 10 із них - посмертно. Цей список зал зустрів оплесками, піднялися навіть іноземці.

 

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Онуфрій відмовився стоячи вшанувати бійців АТО, бо протестує проти війни - УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі