неділя, 09 червня 2019 06:30

Місце голосування змінили близько 5 тисяч виборців

Місце голосування змінили близько 5 тисяч виборців
Біля 5 тисяч виборців змінили тимчасове місце голосування. Фото: Сегодня

Тимчасовою зміною місця голосування на дострокових парламентських виборах скористалися вже понад 5 тисяч громадян України.

Станом на 8 червня тимчасовою зміною місця голосування скористалися 5 288 осіб. Серед них понад 3 тисячі громадян зі Сходу, які зможуть проголосувати на парламентських виборах не за місцем проживання, повідомили в Державному реєстрі виборців.

В Органах держреєстру відзначають, що виборці можуть змінити дільницю для голосування в тому випадку, якщо в зв'язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон або іншими обставинами не мають можливості проголосувати за зареєстрованим місцем проживання.

"На період проведення позачергових виборів 21 липня орган Реєстру може тимчасово змінити місце голосування виборця, у тому числі поза межами одномандатного виборчого округу, до якого виборець відноситься за адресою. У разі, якщо виборцю змінена ділянка для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься своєю адресою, такому виборцю видається бюлетень для голосування тільки в загальнодержавному окрузі ", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чубаров розповів про участь кримських татар у виборах

У новому виборчому кодексі пропонують міняти місце голосування онлайн. Ухвалення відповідних поправок допоможе усунути черги в органах Державного реєстру виборців для тих громадян, які бажають змінити місце голосування.

Зараз ви читаєте новину «Місце голосування змінили близько 5 тисяч виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі