вівторок, 04 червня 2024 12:31

Міноборони роз'яснило, чи вручатимуть повістки після оновлення даних

Міноборони роз'яснило, чи вручатимуть повістки після оновлення даних
Повістку можуть вручити навіть тим, хто оновив дані в "Резерв+". Фото: скріншот

В Україні військовозобов'язаним, які оновили свої дані в застосунку "Резерв+", також можуть вручити повістку.

Чоловікам повістку дати можуть просто на вулиці, повідомив у вівторок речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Мобілізація в країні триває вже не перший рік. Від початку повномасштабного вторгнення тривають мобілізаційні процеси в доволі серйозному обсязі, а тому повістку дійсно можуть вручити на вулиці", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближчим часом буде рішення уряду щодо бронювання військовозобов'язаних - нардеп

Якщо людина оновила свої дані через "Резерв+", вона виконала норму закону, який набув чинності від 18 травня 2024 року.

"Але така особа може бути в розшуку через порушення правил військового обліку. Вона може бути також направлена на військово-лікарську комісію і запрошена для уточнення даних. Тобто - це може відбутися", - наголосив Лазуткін.

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Один з головних нововведень за оновленим законодавством є уточнення облікових даних військовозобов'язаних.

Тобто військовозобов'язані українці повинні протягом 60 днів з моменту, коли закон набув чинності, оновити свої облікові дані (до 16 липня 2024 року). Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок "Резерв+".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони роз'яснило, чи вручатимуть повістки після оновлення даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі