понеділок, 25 квітня 2022 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони США розширить навчання для українських військових

Міноборони США розширить навчання для українських військових
Також Україна отримає понад $322 млн військової допомоги від США. Фото: Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони США розширить програму навчань для українських військових.

Зокрема, вони освоюватимуть нову зброю, яка передається Західними партнерами, йдеться у заяві речника Державного департаменту Неда Прайса за підсумками візиту держсекретаря Ентоні Блінкена та міністра оборони США Ллойда Остіна до Києва.

"У рамках нашої постійної допомоги міністр Остін також поінформував уряд України, що Міністерство оборони розширить військовий вишкіл українських військовослужбовців у регіоні із певних видів озброєння. Він наголосив на зусиллях США щодо прискорення доставки цієї зброї, яка надходить протягом кількох днів після оголошення", – йдеться у заяві Прайса.

Речник наголосив, що під час зустрічі у Києві Блінкен повідомив, що президент США Джо Байден запропонує кандидатуру Бріджит Брінк, чинного посла США у Словаччині, на посаду нового посла США в Україні. Якщо її затвердять, Брінк очолюватиме американську дипмісію в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні назвали умову, за якої Україна зможе виграти війну з РФ

Остін додав, що США разом із союзниками і партнерами продовжать координувати постачання додаткового важкого озброєння, боєприпасів та запчастин з інших країн.

Ще він розповів про порядок денний зустрічі щодо підтримки України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, запланованій на вівторок, 26 квітня.

Блінкен повідомив, що цього тижня американські дипломати повернуться в Україну.

"Розширення присутності США демонструє нашу підтримку і є частиною прагнення США повернути дипломатів до посольства у Києві якнайшвидше", – йдеться у повідомленні.

Також у заяві згадали й про нову військову допомогу. Вашингтон планує виділити понад $713 млн для України та 15 інших країн з Центральної й Східної Європи та з Балкан. З них Україна отримає понад $322 млн.

Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив зустріч з держсекретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і керівником Пентагону Ллойдом Остіном.

Головними темами обговорення під час зустрічі стали посилення санкційної політики проти Росії, фінансова підтримка України та гарантії безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони США розширить навчання для українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі