вівторок, 30 листопада 2010 11:38

Мілярдерів Баффета і Гейтса визнали найкращими мислителями року

Мілярдерів Баффета і Гейтса визнали найкращими мислителями року

Журнал Foreign Policy опублікував свій рейтинг ста найвидатніших мислителів 2010 року, що відзначилися на ниві економіки.

Відкривають список мільярдери Уоррен Баффет і Білл Гейтс. Обоє посіли перше місце за "мужні й рішучі дії в умовах падіння національних економік світу".

Друге місце поділили директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан і керівник Світового банку Роберт Зеллік. Їх відзначили за "залізну волю і стратегічне мислення в умовах кризи".

На третій позиції опинився президент США Барак Обама. Журналісти відзначили його вміння "прокладати курс, незважаючи на бурю критики".

Глава китайського Центробанку Чжоу Сяочуань удостоївся четвертого місця. Foreign Policy написав, що ця людина "тримає долю світової економіки в своїх руках".

П'яте місце дісталося керівникові Федерального резерву США Бена Бернанке. Роком раніше він займав першу позицію в цьому списку. Цього разу автори відзначили його здатність "володіти американською економікою - чого б це не коштувало".

У першій десятці опинилися турецький і бразильський реформатори - за економічне відродження своїх країн. А також два американських воєначальника - за старання в реформуванні армії США і зусилля з припинення воєн. На десятій позиції розташувалася канцлер ФРН Ангела Меркель, яка "вела Європу крізь економічний спад".

Українці у 2010 році до списку головних мислителів не потрапили. Виходець із СРСР, засновник компанії Google Сергій Брін зайняв 21 місце.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Мілярдерів Баффета і Гейтса визнали найкращими мислителями року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі