середа, 15 квітня 2009 12:22

Міліціонери били пенсіонера головою об асфальт за українську мову

Міліціонери били пенсіонера головою об асфальт за українську  мову

У Дніпропетровську пенсіонер подав до суду на обласну Державтоінспекцію. Інспектори ДАІ побили його за прохання розмовляти з ним українською мовою.

Напередодні справу почали слухати в суді. Від міліціонерів чоловік сподівається отримати 100 тисяч гривень компенсації моральних збитків.

Минулого року автомобіль Віктора Таратушки зупинив патруль ДАІ для перевірки документів. Пенсіонер попросив інспектора говорити з ним українською мовою, як цього вимагає законодавство. Інспектор, за словами позивача, обурився та покликав іншого сержанта. Удвох вони побили водія.

Свідки підтверджують слова пенсіонера. "Другий сержант підходить і говорить "Шо, барзєєт? Зараз ми його упакуємо!" Через вікно одягає на нього наручник, відкриває двері, висмикує Таратушку, і починає об асфальт головою бити", - розповідає свідок Леонід Яковенко.

Дізнавшись про позов Таратушки співробітники ДАІ висунули пенсіонерові зустрічні звинувачення - за порушення громадського порядку. Проте в прокуратурі цій справі не дали ходу. Сьогодні Віктор Таратушка судиться з Головним управлінням внутрішніх справ Дніпропетровської області. Інспекторів Державтоінспекції звільнили. За словами побитого пенсіонера, в інциденті також винні міліційні чиновники, які не навчили підлеглих розмовляти на службі українською мовою.

"Причина одна, це управління, яке повинне дотримуватися Законів, працювати зі своїми працівниками, готувати своїх працівників, вони не роблять цього. Це все було не наслідком якогось порушення, не через якусь непокірність, а просто на національному грунті. 100 тисяч гривень, це зовсім невелика сума", - вважає Віктор Таратушка.

Чиновники і в управлінні внутрішніх справ, і в ДАІ від коментарів відмовилися. Представник правоохоронців у суді теж не бажала спілкуватися з журналістами.

Обозреватель, 5 канал

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери били пенсіонера головою об асфальт за українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі