четвер, 20 листопада 2008 14:33

Метро на Теремки у 2008 році не буде

Метро на Теремки у 2008 році не буде

Компанія "Київметробуд" заявляє про неможливість завершення будівництва й відкриття 3 станцій метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії від станції "Либідська" убік житлового масиву Теремки в грудні.

Про це сказав керівник прес-служби "Київметробуду" Валентин Кейбіс.

Він пояснив це відсутністю фінансування будівництва з міського бюджету й існуючою заборгованістю перед компанією за вже виконані роботи.

"Місто нам винне близько 250 млн. гривень", - сказав Кейбіс.

З його слів, навіть якщо зараз кошти на завершення будівництва цих станцій будуть виділені в повному обсязі, то завершити будівництво в грудні буде фізично неможливо.

При цьому він повідомив, що у зв"язку з відсутністю грошей компанія змушена зменшити кількість змін будівельників, які працюють на об"єктах лінії, з 3 до 2 змін за добу.

Також він сказав, що компанія змушена відправляти своїх співробітників у відпустки.

Однак він підкреслив, що робота туннелепрохідницьких щитів не зупиняється, і 21 листопада завершиться будівництво лівого перегінного тунелю від "Либідської" до "Васильківської", а будівництво правого перегінного тунелю компанія планує завершити протягом 2-3 тижнів.

Як повідомлялося, у жовтні Київська міська державна адміністрація планувала завершити будівництво 3 станцій метро убік житлового масиву Теремки від станції "Либідська" до станції "Васильківська" на Куренівсько-Червоноармійській лінії в грудні.

У липні 2005 року компанія "Київметробуд" почала будівництво ділянки метро від станції "Либідська" убік житлового масиву "Теремки".

На цій ділянці заплановано побудувати 3,8 км із 3 станціями: "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська".

Глибина споруджуваної ділянки становитиме 20-30 м, а товщина ґрунту над тунелем буде від 6 до 14 м, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Метро на Теремки у 2008 році не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі