понеділок, 22 червня 2009 17:30

Медведєв пов"язав Кадирова із замахом на президента Інгушетії

Медведєв пов"язав Кадирова із замахом на президента Інгушетії
Президент Росії Дмитро Медведєв доручив президентові Чечні Рамзану Кадирову підсилити боротьбу з тероризмом. Це доручення було дане у зв"язку із замахом на президента Інгушетії Юнус-Бека Євкурова, який Медведєв пов"язав з роботою Кадирова.

"Сьогодні стався злочин - акт посягання на життя президента Інгушетії. Це, звичайно, наслідок тієї роботи, яку вів і веде президент сусідньої республіки, - близької, братської республіки - з наведення ладу, знищення бандитів", - заявив Медведєв під час зустрічі з Кадировим.

Дмитро Медведєв висловив надію, що операції зі знищення бойовиків вестимуться "в колишньому, і навіть посиленому" режимі, відзначивши результати, яких вже вдалося домогтись. За словами Медведева, терористи повинні зрозуміти, що відповідь на їхні дії буде "прямою і жорсткою".

Замах на Юнус-Бека Євкурова був здійснений вранці 22 червня. Президент Інгушетії та ще дві людини були госпіталізовані, одна людина загинула. Слідчі вважають, що злочин був здійснений бойовиками з метою дестабілізації ситуації в Інгушетії. У районі замаху введений режим контртерористичної операції.

З середини травня в прикордонних районах Інгушетії проходять спецоперації за участю чеченських та інгушських міліціонерів. Під час операцій були ліквідовані щонайменше 22 члени незаконних озброєних формувань. На початку червня повідомлялося про знищення лідера чеченських бойовиків Доку Умарова, проте офіційне упізнання останків ще не завершено, а неофіційні джерела повідомляють, що Умаров живий, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пов"язав Кадирова із замахом на президента Інгушетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі