середа, 03 лютого 2021 21:32

Маємо прагнути стати лідером у Східній Європі – Єрмоленко

Автор: Анатолій Гаєвський
  Єрмоленко: "Що таке європейська Україна, яка не буде членом ЄС. Це може бути країна демократії, хороших інституцій, великої свободи і не такої великої бюрократії"
Єрмоленко: "Що таке європейська Україна, яка не буде членом ЄС. Це може бути країна демократії, хороших інституцій, великої свободи і не такої великої бюрократії"


Ми маємо виходити за свої межі й мислити в термінах регіону. У пострадянській Східній Європі Україна має бути головним лідером, – каже філософ Володимир Єрмоленко у програмі "БОЧКА. Розмова по-українськи".

"Маємо казати світу: подивіться на цей динамічний регіон, Грузія, Білорусь, Кавказ. Скрізь відбулися демократичні революції," – пояснює Єрмоленко.
Натомість, на його думку, не варто орієнтуватися нині на центральноєвропейські країни.

"У них інша динаміка. Якраз зараз втома від демократії і Заходу в Польщі, Угорщині, Чехії. Балтійські країни більш-менш тримаються. Увійшовши у Західний світ, вони відчули що не є там рівними. Це велика травма," – додає філософ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабин дав пораду президентові Зеленському



"Європа – єдина наша альтернатива. Ми маємо тікати від цього авторитарного монстра Росії. Але очевидно, членство у ЄС – це не перспектива на найближчі 10 років. Європейський Союз в іншому періоді своєї діяльності, він закривається. Треба реалістично дивитись, що таке європейська Україна, яка не буде членом ЄС. Це може бути країна демократії, хороших інституцій, великої свободи і не такої великої бюрократії," – вважає Володимир Єрмоленко.

Наша політична нація — досі великий експеримент. Незахищений і тендітний

Зараз ви читаєте новину «Маємо прагнути стати лідером у Східній Європі – Єрмоленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі