неділя, 28 квітня 2013 10:58

Мати Царнаєвих говорила з сином про джихад

Мати Царнаєвих говорила з сином про джихад
На прес-конференції в Махачкалі 25 квітня. Зліва направо: Анзор Царнаев, Зубейдат Царнаева і тітка Тамерлана і Джохара Патимат Сулейманова. Фото: bbc.co.uk

Російські спецслужби ще в 2011 році записали телефонну розмову матері підозрюваних у теракті в Бостоні братів Царнаєвих Зубейдат з одним із синів, в якому вони "в розпливчастих виразах" говорили про джихад.

Представники влади США, які повідомили про це на умовах анонімності агентству Ассошіейтед прес, розповіли, що російські спецслужби надали запис американським колегам кілька днів тому, передає Бі-бі-сі.

Деталі записаної бесіди не розкриваються. Невідомо також, хто був співрозмовником Зубейдат Царнаєвої: убитий при затриманні Тамерлан або його молодший брат Джохар, який перебуває зараз Натиснути у тюремній лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір Царнаєвих опинилася у списку "потенційно небезпечних терористів"

За словами чиновників, Москва передала запис ще однієї розмови між Зубейдат Царнаевою і неназваною особою, яка проживає на півдні Росії і знаходиться на підозрі у ФБР.

46-річна Зубейдат Царнаєва має американське громадянство, при цьому постійно проживає в Махачкалі.

За наявними даними, в США її можуть заарештувати за крадіжку з магазину на суму 1600 доларів. У жовтні 2012 року вона не з'явилася на засідання суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура в найближчі години висуне звинувачення Царнаєву -ЗМІ

У п'ятницю Зубейдат Царнаева повідомила ЗМІ, що вони з чоловіком їдуть з Махачкали в Москву, додавши, що після прибуття він, можливо, ляже в клініку.

Зараз ви читаєте новину «Мати Царнаєвих говорила з сином про джихад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі